Protože jsou její hlavní ingrediení, doporučujeme na tuto polévku koupit kvalitní rajčata z osvědčeného zdroje. Potom se vám teprve polévka správně rozvoní. Podávejte s toasty nebo ji jezte jako lehké jídlo jen tak.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 ml kuřecího vývaru
- 6 velkých rajčat
- svazek bazalky
- 1 mozzarella
- 2 lžíce balzamikového octa
- sůl
- pepř
Postup
1. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, dokud nezesklovatí. Vmíchejte prolisovaný česnek a povařte. Přilijte vývar, nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Přiveďte do varu, ztlumte plamen a povařte dalších 15 minut.
2. Přisypte polovinu množství bazalky a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Dochuťte balzamikovým octem. Prohřejte.
3. Rozdělte do misek, navrch dejte nakrájenou mozzarellu a ozdobte bazalkovými listy.