Máme pro vás recept, ve kterém zpracujeme trochu opomíjenou a přitom zdraví prospěšnou surovinu, hrách. Možná máte ještě špatné vzpomínky na školní hrachovou kaši s kaluží oleje uprostřed a oschlý párek, aby se neřeklo, že na vás kuchařky šetří. Naším dnešním receptem u vás zkusíme napravit špatnou reputaci hrachu a pevně věříme, že se nám to podaří. 🙂
Ingredience
- 250 g žlutého hrachu
- 1 limetka
- 1 větší cibule
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Abyste zamezili nadýmání, hrách přes noc namočte. Podle návodu ho pak uvařte.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte.
3. Měkký hrách společně s vychladlou cibulí rozmixujte v mixéru nebo v robotu. Ochuťte šťávou z limetky, olivovým olejem, paprikou. Osolte a opepřete.
4. Podávejte s celozrnnou bagetou nebo s pita chlebem.