Hrušky s vlašskými ořechy, jemným plísňovým sýrem a gorgonzolou tvoří neodolatelnou kombinaci. Přidejte k nim salát, avokádo a máte na stole lehké hlavní jídlo, kterým zazáříte a které vám nepřidá zbytečné kalorie.
Ingredience
- 1 avokádo
- 100 g vlašských ořechů
- ledový salát
- 200 g gorgonzoly
- 2 hrušky
- med
- jablečný ocet
- sůl
- pepř
Postup
1. Oloupejte avokádo a nakrájejte ho na stroužky, stejně tak hrušky, ty ale nechte i se slupkou.
2. Vlašské ořechy pokrájejte na čtvrtiny.
3. Gorgonzolu nakrájejte na kousky.
4. Vše zamíchejte s ledovým salátem.
5. Zálivku připravíte smícháním medu, jablečného octa, soli a pepře. Přelijte jí salát a podávejte.