Vypadají báječně a chutnají ještě lépe. Rolky s lososem a krémovým sýrem nemají chybu! Tímto pokrmem můžete překvapit také své přátele na večírku, který budete pořádat. Jistě nešlápnete vedle. My v redakci jíme losos nejraději samotný, ale tuto kombinaci opravdu stojí za to vyzkoušet.
Ingredience
- 250 g uzeného lososa
- 300 g listů čerstvého špenátu
- 3 vejce
- špetka muškátového oříšku
- svazek kopru
- 250 g krémového sýru
- limetka
- sůl
- pepř
Postup
1. Omyjte špenátové listy a usušte je v papírové utěrce. Zalijte je vodou a povařte, dokud nezavadnou.
2. Oddělte bílky od žloutků. Smíchejte špenát se žloutky, špetkou muškátového oříšku, osolte a opepřete. Rozmixujte v mixéru nebo v robotu.
3. Ušlehejte bílky a opatrně je vmíchejte ke špenátové směsi.
4. Předehřejte troubu na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem a postříkejte ho olivovým olejem. Špenátovou směs na něj rovnoměrně rozložte.
5. Pečte 15 minut a poté nechte zcela vychladnout.
6. Kopr nakrájejte na jemno, promíchejte ho se šťávou z poloviny limetky, krémovým sýrem, osolte a opepřete.
7. Špenátovou placku rovnoměrně potřete sýrovou směsí a na ni rozložte lososa. Srolujte a zabalte do alobalu. V lednici nechte odležet do druhého dne.