Indií inspirovaný recept na přípravu tresky vás určitě osloví. Použili jsme v něm jednu méně známou ingredienci, kterou ale lehce seženete. Jedná se o Tikka pastu. Tu buď koupíte v obchodě, který se specializuje na koření nebo ji dostanete na internetu. Přivítejte nový rok zdravým pokrmem z ryby!
Ingredience
- 400 g tresky
- 1 citrón
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 5 lžic tikka pasty (koupíte v prodejně s kořením)
- kousek zázvoru
- chilli paprička
- koriandr
- 3 rajčata
- 300 g brambor
- 300 g květáku
- 50 g červené čočky
- 2 lžíce jogurtu
Postup
1. Tři lžíce Tikka pasty smíchejte se šťávou z poloviny citronu. Potřete jí rybu a nechte marinovat alespoň dvě hodiny.
2. Orestujte cibuli nakrájenou na kostičky smíchanou s česnekem, nastrouhaným zázvorem a chilli. Potom přidejte zbylou Tikka pastu. Vhoďte na kostičky nakrájené brambory, květák, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
3. Zvlášť si připravte podle návodu předvařenou čočku. Smíchejte se směsí. Podle chuti přidejte jogurt a nechte prohřát.
4. Rybu osmažte na minimu oleje. Zalijte omáčkou a ozdobte koriandrem.
5. Podávejte s rýží.
Čtěte také: