Poslední číslo letošního roku je tady. Opět v něm najdete spoustu zajímavých článků a inspirací.
To, že se dají slavit Vánoce na mnoho způsobů, není žádné tajemství. Co naservírovat, když si přeje host hodovat podobně jako naši předkové? Ryba je sice tradiční křesťanský symbol, který chybí na málokteré vánoční tabuli, ale musí to být bezpodmínečně kapr? Dozvíte se v článku Vánoce na sto způsobů.
Pro někoho by bez kapra nebyly ty pravé Vánoce. Jak ho správně vybrat a upravit tak, aby si hosté pochutnali a chtěli přidat? Více o tomto šupináči na stránce 51.
Dobré sváteční jídlo podtrhne i vánoční výzdoba, která je jedním z nejdůležitějších prvků úspěchu restaurace nebo hotelu v předvánoční době. Pomáhá navodit slavnostní atmosféru a dokáže přilákat hosty k příjemnému posezení. A jaké jsou její trendy pro tento rok? Nabídli jsme tipy jak na nevšední, tak i na levnou dekoraci.
Můžete sice předložit hostům božské pokrmy, když však budou servírovány na špinavých talířích, spíše než obdiv si vysloužíte negativní recenze a prázdné restaurace. A zvláště v době covidové hraje hygienická čistota ve stravovacích provozech výrazně větší roli.
„Jídlo musí nejen chutnat, ale i dobře vypadat,“ říká šéfkuchař nově otevřeného podniku Yalta Craft Bistro v centru Prahy Marek Šáda, který opět sází na české a hlavně čerstvé suroviny a na evropskou kuchyni s českými chutěmi. Rozhovor s tímto kreativním šéfkuchařem na stránkách 36‒37.
To, že úspěch vždy stojí na motivovaných lidech, asi nikoho nepřekvapí. Každá firma se zdravou firemní kulturou považuje za nejdůležitější stavební kameny své prosperity vlastní zaměstnance a obchodní partnery. Jak ale správně motivovat lidi v době utahování si opasků a nejistých vyhlídek do budoucnosti? Toť otázka! V případě, že vás tato tematika zajímá, nalistujte si stránku 28.
Veletrhy patří mezi důležité marketingové nástroje. Veletržnictví je ale zároveň jedním z oborů, který současná pandemie zasáhla nejvíc. Jak to bude dál? I na to jsme se snažili najít odpověď. Posuďte, zdali se nám to podařilo.
Pokud vás ochutnávka zaujala, zalistujte časopisem a dozvíte se ještě mnohem více.
https://gastroahotel.cz/Více informací se o časopisu Gastro & Hotel dozvíte na: https://gastroahotel.cz/