Nudle s masem patří mezi nejznámější asijská jídla. Přesto byste se možná divili, kolik chyb lze v tomto jídlo udělat. Nezapomeňte například do pánve dát nejdřív tvrdou zeleninu a nakonec měkkou, to aby se měkká zelenina nepřevařila.
Ingredience:
- 1 balení rýžových nudlí
- 400 g kuřecích prsních řízků na nudličky
- 2 PL česneko-zázvorové pasty
- paprika tří barev
- 80 g lusků cukrového hrášku (můžete nahradit jinou zelenou zeleninou)
- 4-8 lžic světlé sójové omáčky
- 4-8 lžic rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce nadrobno nakrájeného koriandru
- 4-8 PL mirinu (když není, tak 2 PL cukru)
- 1-2 červené cibule
- 1-2 mrkve

Postup:
- Nudle namočte ve studené vodě. Smíchejte všechna dochucovadla dohromady (sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, mirin, česneko-zázvorovou pastu).
- Maso nakrájejte na nudličky.
- Nakrájejte tvrdou zeleninu na nudličky – cibuli, mrkev.
- Nakrájejte měkkou zeleninu – čínské zelí, jarní cibulku, papriku tří barev, cuketu, využijte sezónní čerstvou zeleninu.
- Na pánvi osmahněte maso. Potom dejte maso na okraj pánve a doprostřed vyklepněte rozmíchané vejce, usmažte omeletu. Rozbouchejte a přidejte tvrdou zeleninu, nechte chvilku opékat.
- Nudle slijte a přidejte je do jídla (nudle jsou nevařené!).
- Přidejte dochucovadla, popřípadě trochu vody.
- Potom vyklopte do velké mísy, ve které směs promíchejte, vraťte zpátky do pánve, případně tento postup zopakujte, aby se směs důkladně propojila, dejte tomu ještě minutu a servírujte. Podávejte posypané bylinkami, koriandrem a sezamem.