Polévka je pokrm, jež se podává před hlavním chodem. Pokud plánujete si dopřát více chodů, pak se podává před hlavním chodem a po předkrmu. Ačkoliv existuje velké množství strávníků, kteří polévku nepřipravují, není od věci se seznámit s recepty, které se považují za ty vůbec nejoblíbenější. Jinými slovy vám prozradíme, jaké polévky nejčastěji naleznete na stolech nebo v restauracích, a to v České republice.
Oblíbené polévky se nezapřou
Jak jsme již prozradili v předchozím odstavci, je to pokrm, který se podává před hlavním chodem. Připravit si polévku ovšem můžete i k večeři nebo na svačinu. Pokud uděláte hustou nebo krémovou polévku, pak si můžete být jistí, že vás dokáže mimo jiné i zasytit. K těm vůbec nejoblíbenějším polévkám patří vývar. Vývar je také receptem pro svatební menu. Mnoho lidí si vývar připravuje i na Vánoce, a to z toho důvodu, že nekonzumují ryby. Další oblíbenou polévku je bramborová polévka neboli také bramboračka. I ta by na seznamu oblíbených polévek rozhodně neměla chybět.
Říkáte si, jaké polévky se dostali na seznam nejoblíbenějších polévek? Kromě výše uvedených pokrmů lze na seznamu zahlídnout také gulášovou polévku. Pokud je dobře připravená, pak vás dokáže bez problému plně zasytit. Gulášová polévka se tak skvěle hodí i na večer, jako večeře. Servírovat ji můžete například s pečivem. I přes to, že se najde velké množství strávníků, jež nejí ryby, patří rybí polévka na seznam oblíbených pokrmů. Není se čemu divit, její vůně a chuť vás za pár vteřin dostanou do kolen. Ocení ji však převážně milovníci ryb.
Jaká polévka se nachází ještě na seznamu oblíbených pokrmů?
Zajímá vás, jaká polévka se rovněž dostala na seznam oblíbených pokrmů? Chybět nesmí zelňačka. Poctivá zelňačka jako od babičky vás taktéž dokáže zasytit i zahřát, a to převážně v mrazivých dnech. Proč si ji tedy nepřipravit, pokud se tato možnost nabízí? Žádná z výše uvedených polévek se nepřipravuje příliš dlouhou dobu na to, abyste ji nedokázali během dopoledne připravit.