Tygří ořechy (neboli zemní mandle) nejsou obecně příliš známé a stejně tak se přehlíží i jejich nutriční přínos. Ve Španělsku jsou spojovány s výrobou horchaty (mléka z tygřích ořechů) a ani tomuto sladkému nápoji se nedostává takové pozornosti, jakou si zaslouží. Rádi bychom se s vámi proto podělili o těchto sedm vlastností zemních mandlí, díky kterým se jedná o skutečnou superpotravinu.
1. Vysoký obsah vlákniny, která udrží tělo ve formě
Chemická struktura tygřích ořechů zajišťuje vysoký obsah vlákniny, která dokáže udržet trávící systém v perfektní kondici. Konzumace vlákniny pomůže předejít problémům se zácpou a napomůže pravidelnému vyprazdňování.
2. Mléko z tygřích ořechů může nahradit mléko kravské
Je ideální a zdravé. Díky vysokému obsahu vitamínů E a C může mléko z tygřích ořechů pomoci při problémech s vysokým krevním tlakem a cholesterolem. Mléko je lehce stravitelné a může být vhodnou alternativou ke kravskému mléku pro lidi s intolerancí laktózy. Navíc dokáže pomoci předejít vzniku kardiovaskulárních onemocnění.
3. Tygří ořechy obsahují hořčík
Hořčík stojí za více než 300 biochemickými reakcemi v našem těle a jeho dostatečný příjem je proto velmi důležitý. Porce 100 gramů tygřích ořechů obsahuje mezi 13 a 17 % jeho doporučeného denního příjmu.