Vaše srdce
Cukr přispívá k zanícení stěn tepen. Když je hladina inzulínu na špičce, ničí výstelky cév a může zavinit poškození cév. Nadbytek cukru může vést k nadváze, která v kombinaci s rezistencí vůči inzulínu přispívá k metabolickému syndromu a zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.
Vaše břicho
Umělá sladidla nezvednou hladinu cukru v krvi tak vysoko jako přírodní cukry, ale problém je, že tyto falešné cukry tělo úplně nerozloží a nevstřebá. To může zavinit zažívací obtíže, nadýmání nebo projímavé účinky.
CUKR NAJDETE I V POTRAVINÁCH, VE KTERÝCH BYSTE HO NEČEKALI
Vaše boky
Cukr, který tělo okamžitě nepoužije jako energii (tedy nespálí), se uloží v podobě tuku. To, kvůli čemu se nemůžete vejít do kalhot, má pravděpodobně mnohem víc společného s pojídáním sladkostí než s nepravidelnými návštěvami posilovny.
Vaše klouby
Záněty a přibírání na váze mohou mít velký dopad na vaše klouby, obojí může být zaviněno cukrem. Produkty pokročilé glykace AGE, které ničí kolagen v kůži zároveň poškozují i kolagen, jež obaluje a chrání vaše klouby.
Pro tělo je nejhorší, když se hladina cukru dostane velmi vysoko a záleží i na frekvenci během dne. Trocha glukózy několikrát během dne neškodí tolik jako velké množství najednou.