Potřebujete okamžitou vzpruhu? Tato polévka vás v každé situaci postaví na nohy. Pokud jste milovníky pálivého, přidejte chilli papričky. A ještě bonus navíc – musíte ji ochutnat také proto, že patří mezi nejoblíbenější asijské polévky Lukáše Neckáře.
Ingredience:
- 200 g kuřecích prsou
- 2 ks chilli papričky
- 2 PL chilli vloček
- 200 g mrkve
- 200 g pórku
- 200 g tofu
- 8 ks hub Jidášovo ucho
- 3 vejce
- 3 PL Hat Nem
- 80 ml rýžového octa
- 30 ml sójové omáčky
- 4 PL oleje na orestování
- 2 L vody
- 100 g solamylu (5 PL)

Postup:
- Zeleninu omyjte a v robotu nasekejte na malé kousky.
- Houby namočte do vlažné vody a nechte nabobtnat.
- Poté pokrájejte na kostičky společně s masem a tofu.
- Na rozpáleném oleji orestujte kuřecí maso, přidejte chilli papričky a chilli vločky.
- Zalijte horkou vodou a přiveďte k varu. Následně přidejte ochucovadla společně
s pokrájenou zeleninou, houbami a tofu.
- Zahustěte solamylem, který si předem rozmíchejte v misce s vodou. Nakonec přidejte rozšlehané vejce a nechte na mírném ohni projít varem. Servírujte zásadně horké a
v miskách (není vhodné používat klasické hluboké talíře).