Zajímá vás využití ovoce k hlavním pokrmům? Pokud chcete do svého jídelníčku více zapojit ovoce, můžete i v průběhu samotného vaření. K některým pokrmům se jinými slovy ovoce hodí. Určité druhy ovoce nabízí neuvěřitelně výjimečnou chuť, která může hlavní chod o to více podtrhnout. Vy si ovšem musíte najít takové jídlo, ke kterému se ovoce hodí, jinak tím zničíte chuť.
Ovoce a hlavní chod v kuchyni
Ovoce není nikdy dost, na tom se s největší pravděpodobností shodneme všichni. Pokud vám připadá, že nemáte během dne dostatečné množství vitamínů nacházejícího se v ovoci, můžete jej snadno přidat i do hlavního chodu. Jestliže si nevzpomínáte na jídla, která jste s ovocem jedli, možná vám některé z nich připomeneme. K nejčastějším jídlům, na která můžete narazit i v restauracích patří například kuřecí plátek s broskví. Broskev má jedinečnou chuť, pomocí které dodá celkovému hlavnímu chodu tu správnou šťávu.
Nejste příznivcem broskví, ale kuřecí maso vám chutná? Ponechte ho a změňte ovoce. Dalším známým receptem je totiž kuřecí maso s ananasem. I tato kombinace je velice chutná, čerstvá a voňavá. Ananas má sám o sobě velice příjemnou vůni a v kombinací s kuřecím masem se můžete těšit na oběd, na který jen tak nezapomenete. V případě, že jste spíše milovníkem vepřového masa, doporučujeme vám zaměřit se na jablka nebo švestky. Při klasice vám ovšem doporučujeme první variantu, kterou jsou jablka. S nimi nic nezkazíte a vašemu jídlu dodáte opět tu správnou šťávu.
Nemusíte mít strach z různých kombinací
Máte-li odvahu, najděte v sobě fantazii, co se týče hlavních pokrmů. Chutnají vám ryby a máte je ve svém jídelníčku i několikrát do měsíce? Pak i k nim můžete přidat plátky ovoce. Samozřejmě se držte mírnějšího využití a v žádném případě nevyužívejte celé nebo poloviční ovoce. Snažte se při vaření ryb využívat spíše jemné plátky, a to například pomerančů nebo citronů. Jde o recepty, jak smíchat ovoce a hlavní chod.