Thajský klasický nudlový pokrm Pad Thai už jistě ochutnal každý příznivec asijské kuchyně. Už jste ho zkoušeli připravit doma? Léty prověřený recept s vámi sdílí odborník na asijskou kuchyni, Lukáš Neckář. Více dalších skvělých receptů vás naučí vařit ve svém pořadu vysílaném na Mňam TV, Barevný svět Lukáše Neckáře.
Ingredience:
- 200 g rýžových plochých nudlí
- 250 g kuřecího masa
- 3 vejce
- 3 PL tamarindové pasty
- 3 PL česneko – zázvorové pasty
- 3 PL rybí omáčka
- 3 ČL cukr
- 1 mrkev
- 1 limetka
- ½ červená cibule
- ½ svazku jarní cibulky
- hrst klíčků
- hrst arašídů
- čilli papričky
- sójová omáčka
- smažená cibulka
- olej
Postup:
- Nudle nevařte, ale namočte je do studené vody.
- Mezitím nakrájejte zeleninu, maso, vyklepněte vejce a do misky si dejte důležitá dochucovadla – cukr, česnek, zázvor, sójovou a rybí omáčku, tamarindovou pastu.
- Rozpalte pánev, nejdřív přidejte maso, pak vejce (nejdřív rozklepněte, nechte vytvořit omeletu a pak teprve rozmíchejte), dále zeleninu, nudle, jarní cibulku. Nechte povařit, dochuťte.
- Na talíři posypte smaženou cibulkou, arašídy, koriandrem, klíčky, případně chilli.