Pálivá jídla jsou mezi strávníky oblíbená. Většina lidi má za to, že pálivá jídla dokážou člověka pročistit, a tak jsou čas od času zapotřebí. Pokud si chcete připravit pálivé kuřecí maso, pak vám s tímto receptem poradíme. Nemusíte se ničeho obávat, příprava pálivých jídel není nijak náročná. Ve směs jde jen o přidání ingrediencí, které právě z jídla udělají pálivý pokrm.
Připravujeme pálivé kuřecí maso
Jako první se společně podíváme na potřebné ingredience. Víte, co budete potřebovat k přípravě pálivého kuřecího masa? Na přípravu pokrmu budete potřebovat sůl, pepř, chilli, 200 g slaniny, 3 ks kuřecích prsou a 2 stroužky česneku. Na závěr nezapomeňte na hnědý cukr. Jakmile si připravíte potřebné ingredience, můžete se pustit do přípravy samotného pokrmu. Ten vám zabere přibližně 40 až 50 minut vašeho času. Po uplynutí této doby si tak budete moct dopřát chutné a rychlé pálivé kuřecí maso. Jakou přílohu si k masu připravíte už bude záviset čistě jen na vás.
Vezměte si maso a nakrájejte jej na nudličky. Nudličky mohou být větších rozměrů. Připravené maso opepřete a osolte. K masu přidejte rozdrcený česnek a chilli. Takto promíchejte a nechejte na pár minut odpočinout. Maso nasaje jednotlivé ingredience, což následně poznáte na chuti. Nyní slaninu obalte v hnědem cukru a poté omotejte kolem připravených nudliček. Nudličky by měly mít větší rozměry, aby se slanina dala kolem jednotlivých kousků omotat. Připravte si troubu. Tu rozehřejte na 200 stupňů celsia. Po přípravě trouby do ní vložte maso a nechte péct po dobu 35 minut.
Příloha závisí na vás
Přílohu si k pokrmu nemusíte připravovat. Stačí vám pečivo, ať už sáhnete po rohlících nebo chlebu. Pokud si chcete dopřát plnohodnotný oběd, pak si připravte šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.