Papriková krkovice je pokrmem určen i pro začínající kutily. Nevýhodou je však dlouhá příprava. Příprava tohoto pokrmu vám zabere až 2 hodiny vašeho času. Důležité jsou samotné ingredience. Právě ty rozhodnou o tom, jak bude finální pokrm chutnat. Doporučujeme vám nevynechat ani jedinou ingredienci, chcete-li mít pokrm přesně podle tohoto receptu.
Jaké ingredience jsou zapotřebí na paprikovou krkovici?
Na paprikovou krkovici si připravte 4 plátky vepřové krkovice. Je dobré zakoupit silnější a zároveň libové maso. Dále si připravte 1 ks cibule, 1 lžíci sádla, sůl, pepř mletý a 1 lžíci hladké mouky. Nezapomeňte také na 1 lžíci mleté papriky, 200 g kapie, 200 g slovenské papriky, feferonky, 1 stroužek česneku, 1 lžíci hořčice a 1 lžíci chilli. Na závěr si připravte také vývar podle potřeby a jíšku. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do přípravy pokrmu. Společně se podíváme na to, jak připravit paprikovou krkovici.
Vezměte si silné plátky krkovice, které by neměly být naklepány. Tyto silné plátky krkovice osolíme a opepříme. Následně obalíme ve směsi, kterou si umícháme z hladké mouky a mleté papriky. Nyní si připravte rozpuštěné sádlo, na kterém osmažíme pokrájenou cibuli, a to dozlatova. Cibuli poté stáhneme na hromádku, kterou vložíme osmažit z obou stran, a to včetně připravených plátku krkovice. Dále přidáme hořčici, chilli omáčku a přisypeme na kostky pokrájenou kapii společně s paprikou, nasekaným česnekem, chilli papričkou a feferonkou.
Jak dokončíme paprikovou krkovici?
V konečném důsledku podlijeme vývarem. Takto necháme na mírnějším ohni podusit. Ideálně pod poklicí. Je potřeba občas podlívat. Šťávu lze dochutit solí a pepřem. Můžete přidat i trochu hořčice. Zároveň zahustíme i jíškou. Následně začneme servírovat. Je možné připravit k pokrmu brambory nebo těstoviny. To už bude záležet na tom, jaká příloha je pro vás chutnější.