Na natáčení vlastních pořadů do televize je nejzajímavější to, že se při nich setkáváme se spoustou zajímavých osobností. Naposledy jsme měli možnost na Trzích na Jířáku na Praze 3 potkat Pavla Vohnouta z kapely Maxíci (bývalí Maxim Turbulenc). Co je podle něj nejlepším kořením jídla? Nejen to se dozvíte v rozhovoru.
Pavle, zrovna nám kostelní zvon z Náměstí Jiřího z Poděbrad odbíjí poledne. Už jste dnes obědval?
Tak neobědval jsem ještě nic a k snídani piji pouze kávu, jinak nesnídám. V noci hodně pracuji, pro mě je den převrácený a vlastně přes den spím. Vstávám kolem druhé hodiny a začínám rovnou obědem. Já mám rád plnohodnotné jídlo. Vždycky si dám třeba vepřo knedlo zelo a takovou tu českou klasiku. Také mám rád čínská jídla, takže zajdu třeba na smažené nudle s kuřecím masem.
Co je podle vás základem dobrého jídla?
Já mám hotelovou školu, takže vím, o čem je řeč, a to by museli říct jiní, jestli dobře vařím. Je tedy pravda, že jsem vlastnil před třiceti lety vlastní restauraci, která byla poměrně dost navštěvovaná, hlavně tedy kvůli výběru jídel. Osobně si myslím, že vařit se má s láskou, to je to nejdůležitější. Když někdo vaří jenom z povinnosti, tak tam chybí láska, to hlavní koření. A kdyby tam dodal jakékoliv jiné koření, tak to nikdy nebude tak dobře chutnat.
Proč jste se vedení restaurace nevěnoval dál?
Restauraci už nevlastním, protože jsem se před těmi pětadvaceti lety dal na muziku a člověk nemůže sedět na dvou židlích, takže jsem se začal věnovat muzice, ale neutekl jsem od vaření, vařím dál. Jak jsem říkal, pro děti připravuji denně teplá jídla.
Na co jste nejvíc pyšný, co jste v poslední době uvařil?
Tak já jsem si vzal profesionální kuchařku za manželku, ale ta nevaří, ta to nechává na mně. A když teda uvaří, tak děti to snědí, ale když uvaří tatínek, tak vyleští vyloženě talíř a většinou děti chtějí jíst ode mě. My chlapi máme asi daleko větší fantazii bych řekl u toho vaření.