iMnam.cz
  • Mňam TV
    • Novinky
    • Program
    • Pořady
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Josefovy recepty z pořadu Čas na TE.BE.
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
    • S Fumbi o 20.000 Kč
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek
  • Hobby Shop – nákupní galerie

iMnam.cz

  • Mňam TV
    • Novinky
    • Program
    • Pořady
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Josefovy recepty z pořadu Čas na TE.BE.
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
    • S Fumbi o 20.000 Kč
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají

Pečeme domácí chléb – jak založit kvásek?

Láká vás domácí chléb, který provoní celý dům, který je krásně křupavý na povrchu a jemně měkký uvnitř a který si můžete vychutnat ještě teplý, ale i mnoho dní po upečení, protože do druhého dne neplesnivý, jako chléb přinesený ze supermarketu? Potom se pusťte do přípravy kvásku, ze kterého si můžete upéct perfektní pečivo kdykoliv si vzpomenete. Jak takový kvásek založit?

 

Den první

Budete potřebovat kvalitní hladkou žitnou mouku a vodu. První den dejte do velké sklenice asi 100 gramů žitné mouky a promíchejte s vodou, aby vznikla kašička. Sklenici přikryjte potravinářskou fólií, upevněte gumičkou a postavte na teplé místo, kde zůstane do druhého dne. Teplota by neměla přesahovat 35°C.

 

Den druhý

Těsto promíchejte a přidejte 100 gramů mouky a vodu. Sledujte měnící se konzistenci. V těstíčku by se měly začít tvořit bublinky a pokud těstíčko ochutnáte, mělo by být lehce nakyslé. Později kvásek poznáte také po vůni.

 

Den třetí

Kvásek opět promíchejte, přidejte 100 gramů mouky a vodu. Počítejte s tím, že těsto do dalšího dne zdvojnásobí svůj objem a zvažte jeho přendání do větší sklenice. Přikryté nechte odpočívat na teplém místě.

 

Den čtvrtý

Pokud se vám povedl kvásek, ve kterém se tvoří bublinky a je kyselý, máte vyhráno. Gratulujeme! Dnes si můžete upéct první chléb. Předem ale odeberte několik lžic kvásku do sklenice a schovejte je do lednice. Do kvásku pravidelně přidávejte mouku a vodu, abyste nakrmily bakterie, které v kvásku pracují a chléb si můžete připravit kdykoliv si vzpomenete 🙂

 

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/www/imnam.cz/www/imnam.cz/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Pečeme domácí chléb – jak založit kvásek? was last modified: 12 ledna, 2018 by Kateřina Fišerová

Mohlo by vás zajímat

Jak šetrně tepelně upravit zeleninu? Uvařte ji v páře

Nejlepší recepty na zavařování rajčat

Sezóna cukety – vyzkoušejte tyhle recepty!

Tipy na opravdu „líné“ večeře

5 základních technik francouzské kuchyně

Připravte si neodolatelné smoothie z manga

Partneři

ZNÁTE Z TV

  • Výborné palačinky s nutellou a šlehačkou

  • Dva recepty na přípravu kávových koktejlů

  • Vynikající cheesecake s jahodami

  • Co jíst v létě aneb postavte si letní jídelníček

  • Užijte si naplno léto s červencovým časopisem F.O.O.D.

  • Vynikající francouzská cibulačka!

Tipy pro zdraví

  • Proč dodržovat zdravou stravu

  • Zelené smoothie

    Podzimní životabudič: Smoothie nabité vitamíny

  • Velký přehled svačin do školy!

  • Slunečnice

    5 vitamínů, které nám chybí nejčastěji! Najdete je v těchto potravinách!

  • Otuzovani

    Otužování zvyšuje imunitu: Tipy pro začátečníky

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání stanice Mňam TV je společnost S&P Sales House s.r.o., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00 Praha 7 — Holešovice, IČO: 03528383 („SPSH“). Vlastníkem licence televizního vysílání stanice Mňam TV je společnost S&P Broadcasting a.s., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00 Praha 7 — Holešovice, IČ0: 04117310 („SPB“).

S S SPB můžete kdykoliv navázat kontakt na adrese sídla uvedené výše nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 774 959 151, případně na emailové adrese officespsh@gmail.com

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání stanice Mňam TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, www.rrtv.cz

Provozovatelem stránek www.imnam.cz je S&P Sales House s.r.o.

iMnam.cz

  • Novinky
  • Osobnosti
  • Jak naladit v TV?
  • Pořady
  • Program
  • Kariéra
  • Kontakt
Facebook Instagram Youtube Email

2022 © S&P Sales House s.r.o., Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7. Všechna práva vyhrazena.

Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského zážitku. Používáním našich webových stránek souhlasíte se všemi soubory cookie v souladu s našimi zásadami používání souborů cookie.
Akceptovat vše
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDélkaPopis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ULOŽIT A PŘIJMOUT