Kuřecí stehna a jako omáčka bílé víno? I taková kombinace je možná, pokud víte, jak tento pokrm společně připravit. Jestliže je vaše odpověď ne, nemusíte zoufat. Společně si projdete pár jednoduchých postupů, pomocí kterých docílíte kuřecích stehen v bílém víně. Kromě postupů je potřeba dodržet i samotné ingredience, jež jsou k pokrmu zapotřebí.
Kuřecí stehna v bílém víně
Milujete kuřecí stehna i bílé víno? Vždy si čas od času dopřejete skleničku dobrého a kvalitního bílého vína? Co takhle tyto dvě hlavní ingredience spojit a připravit si tak svépomocí kuřecí stehna v bílém víně? Recept není nijak složitý a hravě jej tak zvládnete do 30 minut. Nyní se pojďme podívat na potřebné ingredience. K přípravě pokrmu budete potřebovat 4 ks kuřecích stehen, 2 lžíce hladké mouky, olivový olej, 100 ml kvalitního bílého vína, 100 ml kuřecího vývaru, 50 g másla, 1 hrst bylinek, rýži k podávání a 150 ml smetany ke šlehání.
Jako první si oddělíme horní část od té spodní, co se týče kuřecích stehen. Následně maso opepříme a osolíme. Nezapomeňte úplně lehce zaprášit moukou. Vezměte si větší pánev a do ní nakapejte 3 až 4 lžíce oleje. Jakmile se olej rozehřeje, vložte do něho kuře, které opečete asi po dobu 4 minut, a to z obou stran. Kůže kuřete by měla chytit zlatavou barvu. Maso poté dáme stranou. Panev budeme potřebovat i nadále. Vlijte do pánve víno společně s vývarem. Necháme přivést k bodu varu a poté ještě po dobu asi jedné minuty probublávat.
Jak tento pokrm dokončit?
Přidáme máslo a nasekané bylinky. Po přidání ingrediencí nezapomeneme na přilití smetany. Jakmile máte tuto fázi za sebou, přidáme do pánve zpátky i kuře. Pánev vložíme do předehřáté trouby, a to na 180 stupňů Celsia. Takto necháme péct po dobu asi 10 až 15 minut. Kuře je dobré podávat s rýží s omáčkou z bílého vína.