Když vás přepadne nečekaná návštěva, kuchař Marek Pavala radí, abyste pro ni připravili tento vynikající předkrm. Uvidíte, že po pečených hruškách se zapráší dřív, než se otočíte.
Ingredience
- 50 g sýra brie
- 2 hrušky
- 2 hrsti salátu
- mix hrst pistáciových oříšků
- ½ citronu
- 1 lžička medu
- 1 lžička lístků tymiánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Nejprve připravte zálivku – do misky dejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z půlky citronu, lžičku medu, sůl a pepř a promíchejte. Z hrušek ořízněte vršky, rozřízněte je napůl a ještě tochu seřízněte, aby stály na rovné plošce. Lžičkou vydlabejte jádra, udělejte úhledný dolíček.
2. Sýr brie nakrájejte na tenké plátky a poklaďte jimi hrušky do dolíčku. Pistáciové oříšky očistěte od skořápek i od hnědých slupek, nasekejte je na drobno a posypte jimi sýr na hruškách. Pak ještě posypte otrhanými lístky tymiánu.
3. Do pekáčku dejte dvě lžíce oleje, hrušky, zakápněte je olivovým olejem i z vrchu a dejte zapéci do trouby. Pečte na cca 10 minut na 180°C, aby hrušky změkly a sýr se rozpekl. Hotové hrušky vyndejte a přelijte lžící připravené salátové zálivky.
4. K salátové zálivce přidejte salát mix a promíchejte. Hrušky servírujte na talíř společně se salátem, posypte nasekanými pistáciovými oříšky, osolte, opepřete a můžete podávat.