Dnešní krevetová polévka bude příjemně nakyslá díky tamarindové pastě a limetovým listům. Nelekejte se odéru krevetové pasty, ten po tepelné úpravě zmizí a jídlo příjemně exoticky ochutí.
Ingredience:
- 2 PL tamarindové pasty
- 1 ČL krevetové pasty (nemusí být)
- 4 stébla citronové trávy
- 1 plechovka bambusových výhonků
- 4 nadrobno nakrájené červené chilli papričky (dle chuti)
- 4-8 PL rybí omáčky
- 2 PL cukru
- 8-16 ks listů limety
- 1-2 limetky
- 1-2 ks nakrájené mrkve
- 1-2 batáty, nakrájené na kostky
- 1 balení rozpůlených kukuřiček, i konzervovaných
- svazek koriandru na ozdobu
- 500 g rajčat
- 400 g vyloupaných krevet
- 2 PL česneko-zázvorové pasty
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte batáty, zeleninu a batáty na nudličky, na oleji orestujte batáty, citronovou trávu, limetové listy, česneko-zázvorovou a krevetovou pastu.
- Zalijte vodou, přiveďte k varu. Jakmile jsou batáty měkké, přidejte ostatní zeleninu – mrkev, bambusové výhonky, rajčata a krevety.
- Dochuťte cukrem, limetkou, rybí omáčkou. Vařte maximálně 3 minuty. Na závěr ozdobte koriandrem.