Pikantní suroviny k životu zkrátka patří. Určitě vám v minulosti maminka říkávala, že je potřeba čas od času vypálit veškeré bakterie z těla. Následně před vás položila pikantní pokrm, u kterého jste museli běžet i několikrát po sobě pro vodu. Je to zcela normální projev. Co se takhle společně podívat na pikantní suroviny?
Dopřejte si pikantní suroviny
Pokud nemáte v oblibě pikantní suroviny, je na čase své priority přehodnotit. Netvrdíme vám, abyste je konzumovali obden nebo jednou týdně. Rozhodně vám ale pikantní suroviny každých čtrnáct dnů neublíží. Pikantních surovin je opravdu celá řada, záležet však bude na vás, jakou z nich si vyberete. Mimo jiné se některé z nich dají konzumovat volně, bez toho, aniž byste je museli přidávat při vaření do jídla. Druhou skupinou jsou následně suroviny, jež zkrátka musíte přidat do určitých druhů jídel.
Podíváme se na nejznámější pikantní suroviny, které snadno zakoupíte v jakémkoliv supermarketu. Nemusíte kvůli pikantním surovinám vyhledávat specializované prodejny. Stačí si zajít do nejbližšího supermarketu a vybrat si přesně tu pikantní surovinu, která bude nejvíce sedět vaši chuti. Právě chuť je v tomto případě velice důležitá. První pikantní surovinou je například chilli. Jinými slovy jde o chilli papričku rostoucí zejména v tropech a subtropech. Mezi ně patří Amerika, Afrika nebo Vietnam.
Znáte další pikantní suroviny?
Chilli zná s největší pravděpodobností každý. Co se takhle podívat na další pikantní suroviny? Jednou z nich je zázvor. S touto surovinou zacházejte velice opatrně. Jde o velmi zdravou rostlinu, která pochází z Indie a Číny. Dorůst může výšky v rozmezí od 85 do 95 cm. Zázvor se v mnoha restauracích přidává mimo jiné i do nápojů, a to především s pomerančem.
Poslední námi uvedenou pikantní surovinou je wasabi. Wasabi je rovněž rostlinka neboli přesněji řečeno bylina pocházející z Japonska. Jde taktéž o pikantní surovinu, která se konzumuje například se sushi. Jestliže sushi nepatří mezi vaše oblíbená jídla, není zapotřebí k této pochoutce konzumovat jiné jídlo.