iMnam.cz
  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Recepty Josefa Maršálka
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek
  • Hobby Shop – nákupní galerie

iMnam.cz

  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Recepty Josefa Maršálka
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají

Piškotová bábovka, kterou zvládne každý

Bábovka patří mezi klasický dezert, který by na vašem stole během roku neměl chybět. Pokud si chcete bábovku připravit, je potřeba se nejprve zaměřit na konkrétní recept. V tomto článku vás seznámíme s piškotovou bábovkou. Uvidíte, že si ji budete chtít po prvním ochutnání doma dělat minimálně jednou za měsíc. Její chuť vás doslova okouzlí. 

Piškotová bábovka

Zajímá vás, co budete na piškotovou bábovku potřebovat? Jestliže je to vaše premiéra, pak si veškeré věci z našeho seznamu pečlivě připravte. Jedině tak docílíte výsledku, který stojí za to. Pojďme se nyní podívat na samotné ingredience. Mezi ně patří 175 g cukru, 4 ks vejce, 150 g másla, 115 ml mléka, 250 g hladké mouky a 1 balíček kypřícího prášku. Recept není nijak náročný, a to jak z pohledu surovin, tak přípravy. Nemusíte se tak bát, že byste ho nedokázali připravit bez toho, aniž by vám v kuchyni asistoval zkušený odborník.

V první řadě si musíte připravit vejce. Ty je důležité rozklepnout a následně oddělit žloutky od bílků. Jakmile tak učiníte, můžete se posunout na další krok. Tímto krokem je utření žloutků, cukru a másla. Poté přidáme mléko, jež má pokojovou teplotu. Mléko by tedy nemělo být studené. Dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. V konečném důsledku nezapomeňte přidat také ušlehaný sníh z bílků. Piškotová bábovka se vám už blíží do finále. I přes to je důležité se zaměřit na další kroky. bábovka tím dostane správný tvar i chuť.

Každý krok u piškotové bábovky patří mezi podstatné

Nyní vymažeme bábovkovou formu. Je to z toho důvodu, že do ní vlijeme piškotové těsto. Ještě před tím než vložíme bábovkovou formu do trouby, musíte si spotřebič předehřát, a to na 150 stupňů celsia. Teprve po předehřátí lze bábovku do trouby umístit. Po dokončení procesu bábovka musí vychladnout. Na závěr je možné ji vyklopit.

Piškotová bábovka, kterou zvládne každý was last modified: 5 ledna, 2021 by Miro Čenger
Miro Čenger

Mohlo by vás zajímat

Nechte se inspirovat a neplýtvejte potravinami!

Co byste měli vědět o česneku

Medovník, jehož chuť je podobná těm, na které běžně narazíte

Druhy dýní a co z nich připravit

Proč se o hranolkách nedozvědět více informací

Máte rádi muffiny? Neváhejte a nějaké si upečte!

Partneři

ZNÁTE Z TV

  • Pečené batáty aneb rychlá večeře pro celou rodinu

  • Květáková polévka krok za krokem

  • Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

  • Co byste měli vědět o česneku

  • Zlatka_Otavova

    Jak připravit perfektní sněhové pečivo? Radí odbornice Zlatka Otavová

  • Jaké suroviny jíst v lednu: Polníček nabitý vitamíny

Tipy pro zdraví

  • Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

  • Co byste měli vědět o česneku

  • Ovoce přináší moho výhod pro naše zdraví

    Zpátky do formy po svátcích: Recepty na jídla, po kterých nepřiberete

  • Chraňte se před koronavirem, jezte vitamin D! Ve článku se dozvíte, v jakých jídlech ho naleznete

  • Jak nepřibrat na homeoffice? Tyhle potraviny zařaďte do jídelníčku

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání programu Mňam TV je společnost S & P Broadcasting a. s., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7, Holešovice, IČ: 04117310 („SPB“).

S SPB můžete kdykoliv navázat kontakt na shora uvedené adrese sídla nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 736 102 018, případně na emailové adrese info@spbroadcasting.cz

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání programu Mňam TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, Česká republika, www.rrtv.cz

iMnam.cz

  • Novinky
  • Osobnosti
  • Jak naladit v TV?
  • Pořady
  • Program
  • Kariéra
  • Kontakt
Facebook Instagram Youtube Email

2021 © S&P Broadcasting a.s., Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7. Všechna práva vyhrazena.