Bábovka patří mezi klasický dezert, který by na vašem stole během roku neměl chybět. Pokud si chcete bábovku připravit, je potřeba se nejprve zaměřit na konkrétní recept. V tomto článku vás seznámíme s piškotovou bábovkou. Uvidíte, že si ji budete chtít po prvním ochutnání doma dělat minimálně jednou za měsíc. Její chuť vás doslova okouzlí.
Piškotová bábovka
Zajímá vás, co budete na piškotovou bábovku potřebovat? Jestliže je to vaše premiéra, pak si veškeré věci z našeho seznamu pečlivě připravte. Jedině tak docílíte výsledku, který stojí za to. Pojďme se nyní podívat na samotné ingredience. Mezi ně patří 175 g cukru, 4 ks vejce, 150 g másla, 115 ml mléka, 250 g hladké mouky a 1 balíček kypřícího prášku. Recept není nijak náročný, a to jak z pohledu surovin, tak přípravy. Nemusíte se tak bát, že byste ho nedokázali připravit bez toho, aniž by vám v kuchyni asistoval zkušený odborník.
V první řadě si musíte připravit vejce. Ty je důležité rozklepnout a následně oddělit žloutky od bílků. Jakmile tak učiníte, můžete se posunout na další krok. Tímto krokem je utření žloutků, cukru a másla. Poté přidáme mléko, jež má pokojovou teplotu. Mléko by tedy nemělo být studené. Dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. V konečném důsledku nezapomeňte přidat také ušlehaný sníh z bílků. Piškotová bábovka se vám už blíží do finále. I přes to je důležité se zaměřit na další kroky. bábovka tím dostane správný tvar i chuť.

Každý krok u piškotové bábovky patří mezi podstatné
Nyní vymažeme bábovkovou formu. Je to z toho důvodu, že do ní vlijeme piškotové těsto. Ještě před tím než vložíme bábovkovou formu do trouby, musíte si spotřebič předehřát, a to na 150 stupňů celsia. Teprve po předehřátí lze bábovku do trouby umístit. Po dokončení procesu bábovka musí vychladnout. Na závěr je možné ji vyklopit.