S tímto jednoduchým, zdravým a efektním předkrmem, se stanete hvězdou každé párty. Vsadíme se, že nikdo z vašich přátel ještě neochutnal podobně kreativní chuťovku.
Ingredience na okurkové mističky:
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 dlouhé okurky
- 1-2 malé červené chilli papričky nakrájené nadrobno
- 100 g mletých pražených arašídů
- 2 PL cukru
- sůl (v neveganské verzi 2 PL rybí omáčky)
- smažená cibulka a sezam dvou barev
- 2 limetky
Ingredience na čirou polévku s tofu:
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g tofu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 mrkev na nudličky
- česneko-zázvorová pasta dle chuti
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 PL mirinu
- 100 g nakrájeného salátu mix
- 1 PL česneko-zázvorové pasty
- korinadr
- klíčky
Postup přípravy okurkových mističek:
- Okurku umyjte a osušte papírovou utěrkou.
- Na obou koncích ji rozřízněte a rozdělte na stejně dlouhé špalíčky.
- Škrabkou nedbale oloupejte okurku, ať je vidět mozaika oloupaná-neoloupaná. Nakrájejte na vysoká kolečka. Lžičkou vydlabejte důlek v dužině. Pozor, abyste ji neprořízli.
- Jarní cibulky, umleté opražené arašídy, limetkovou šťávu, červené chilli papričky, cukr, vydlabanou dužinu z okurek, vše smíchejte a dochuťte.
- Naplňte okurky směsí, ozdobte posypkami.
Postup přípravy polévky:
- Do hrnce vlijte vývar, sójovou omáčku, mirin. Všechny přísady důkladně promíchejte. Přiveďte k varu a minutu povařte s mrkví.
- Do misky dejte jarní cibulku, mix salátů, orestované tofu v sezamové krustě. Pokud máte měkké tofu, stačí jen obalit. Zalijte vývarem, ozdobte klíčky a koriandrem.