Kombinace sladkých brambor a kokosového mléka ochucená lahodným kořením se snad už ani nedá nazvat polévkou. Je to zkrátka lék pro tělo i pro duši. Již po první lžíci se totiž budete cítit téměř jako v pevném objetí.
1. Rozehřejte troubu na 160°C. Jednu velkou sladkou bramboru oškrábejte a nakrájejte na plátky. Potřete olivovým olejem, položte na plech vyložený pečícím papírem, přidejte kešu ořechy a dejte do trouby na dobu asi 40 minut. Po 20 minutách pečení plátky obraťte a vyndejte kešu ořechy.Ingredience
Postup
2. Mezitím oloupejte zbytek batátů a nakrájejte je na kostičky. Dejte je do hrnce s vodou a vařte asi 20 minut. Jakmile jsou hotové slijte trochu vody tak, aby zbylo jen asi 5 cl a batáty rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte kokosové mléko, koření rozdrcené v hmoždíři a sůl.
3. Servírujte do hlubokých talířů ozdobené pečenými batáty a kešu ořechy.