K zimnímu období u nás už tradičně patří arašídy. Oblíbili jsme si je také v kombinaci s kuřecím masem. Pokud máte i v zimě v provozu gril, připravte jídlo na něm, získá jedinečnou chuť.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 100 g arašídového másla
- 2 lžíce rýžového octa
- 4 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- 1 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky červené papriky
- kokosové mléko
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky.
- Smíchejte ostatní ingredience a hustotu dolaďte kokosovým mlékem.
- Nudličky dejte marinovat přes noc.
- Druhý den udělejte špízy, použít můžete obyčejnou špejli. Dejte péci do trouby vyhřáté na 180 °C cca 40 minut.
- Podávejte s rýží nebo americkými bramborami.