Cizrna, neboli římský hrách, patří mezi nejoblíbenější luštěniny. Pro někoho bývá také stravitelnější než třeba hrách. K přípravě pečené cizrny můžete použít i cizrnu v plechovce, ta ale často není moc dobře ochucená. Pečenou cizrnu podávejte jako alternativu k nezdravým brambůrkám.
Ingredience:
- 250 g cizrny
- 1 lžíce uzené papriky
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- Cizrnu nechte namočit přes noc ve vodě, potom vodu slijte.
- V nové vodě (bez soli) cizrnu vařte cca hodinu do měkka. Vodu osolte až na závěr.
- Cizrnu sceďte a nechte okapat.
- Plech vyložte pečicím papírem. Smíchejte papriku s pepřem, tymiánem, olivovým olejem a obalte ve směsi cizrnu. Rozložte na plech a pečte na 180 °C cca 30 minut.