Kombinaci kari s kokosovým mlékem rádi používáme při přípravě omáček. V polévkách také chutná skvěle, zvlášť v těch podzimních. Se špetkou skořice navíc krásně zahřeje.
Ingredience:
- 350 g kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 g rajčat nakrájených na kostičky
- 1 hrnek červené čočky
- 1 lžíce kari
- 3 cm zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžičky skořice
- hrst čerstvého koriandru
- sůl
- pepř
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmažte cibuli nakrájenou najemno. Potom přidejte prolisovaný česnek, nakrájený zázvor, kari, skořici a povařte dvě minuty.
- Zalijte kokosovým mlékem, vývarem, přidejte rajčata, čočku, osolte, opepřete a vařte, dokud nebude čočka měkká.
- Osolte, opepřete, podávejte s nasekaným koriandrem.