Na podzim, po skončení sezóny grilování, si rádi připravujeme pečenou zeleninu s bylinkami. Krásně voní a chutná báječně. Zkoušíme různé kombinace, ta s dýní patří mezi naše nejoblíbenější. Podáváme ji jako přílohu k masu nebo jako lehké hlavní jídlo.
Ingredience:
- 400 g dýně Hokkaido
- 4 větší brambory
- 4 stroužky česneku
- 3 červené cibule
- 1/2 pomeranče
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- Brambory očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké stroužky.
- Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na stroužky.
- Vše vložte do mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte rozmarýnem, smíchejte.
- Pečte na pečicím papíru v troubě na 180 °C 20 minut.
- Potom do trouby přidejte na půlměsíčky nakrájené stroužky česneku a na pomeranč bez slupky na kolečka. Pečte ještě dalších 10 minut.