Opakujete pořád dokola podobné varianty příloh jídel? Zkuste je proložit různými druhy pečené zeleniny. Každá dodá pokrmu jinou příchuť.
Ingredience:
- 1 kg malých brambor
- 2 červené řepy
- 1 červená cibule
- 1 kuchyňská cibule
- svazek farmářských mrkviček
- pálivé papričky (pokud nemáte rádi, tak obyčejné)
- 2 citrony
- 4 bobkové listy
- čerstvý kopr
- tymián
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl
- kuličky červeného pepře
Postup:
- Očistěte zeleninu, pokud je raná, nemusíte ji loupat.
- Červenou řepu nakrájejte na stroužky, stejně tak cibuli. Citron oloupejte, zbavte ho bílé části u slupky. Nakrájejte na kolečka.
- Zeleninu rozložte na pečicí papír, zakápněte olivovým olejem, posypte kořením a dejte péct na půl hodiny do trouby.
- Podávejte jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.
Vyzkoušejte další podzimní recepty: