Milujeme typickou italskou zeleninovou polévku minestrone, zvlášť na podzim. Krásně zahřeje a dodá potřebné vitamíny díky velkému množství použité zeleniny. Do minestrone můžete přidat i další zeleninu, kterou máte doma – například brokolici, mražený hrášek nebo květák.
Ingredience:
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 2 řapíkaté celery
- 2 stroužky česneku
- 1 pórek
- 5 brambor
- 1 malá kapusta
- 2 cibule
- fazole v konzervě
- 1 rajský protlak
- 250 g cherrry rajčat
- 250 g žampionů
- olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Nakrájejte cibuli na kostičky a nechte ji zpěnit na oleji. Potom přidejte prolisovaný česnek. Přidejte pórek, mrkev, celer, brambory, kapustu nakrájené na kousky. Zalijte vývarem.
- Přiveďte k varu a povařte 20 minut. Potom vmíchejte nakrájená cherry rajčátka, žampiony, protlak, fazole, ještě chvíli povařte, potom ochuťte a hned podávejte.