V omáčce nebo polévce je moc tuku
V tomto případě máte několik možností. Pokud máte čas, počkejte, až omáčka nebo polévka vychladne, tuk se vysráží a vy ho krásně odstraníte lžící. Když vás tlačí čas, do polévky vložte krajíc chleba. Ten do sebe po chvíli nasaje tuk. Omáčku také můžete nalít do silného plastového sáčku, například samo uzavíratelného. Až se tuk vysráží, začnete pomalu vylévat tekutinu zpět do hrnce. Dávejte přitom pozor, aby tuk zůstal v sáčku.
Pokrm je přesolený
Už naše babičky věděly, že když do přesoleného pokrmu dáme na pár minut syrovou bramboru, vtáhne do sebe přebytečnou sůl. Pokud ji zrovna nemáte po ruce, nezbývá nic jiného, než jídlo něčím nastavit.
Sražená omáčka
I sražená smetanová omáčka se dá zachránit. Pokud se vám toto stane, sundejte hrnec z plotny, vložte jej do studené vody. Pro větší efekt do ní vhoďte kostky ledu nebo studenou smetanu a míchejte.