Tato miska plná zeleniny a rýže je perfektní volbou, pokud si chcete připravit zdravé jídlo, které je navíc velmi variabilní. Stačí, když máte ve špajzu zásobu rýže a po ruce vždy nějakou zeleninu. Zálivka podle vašeho výběru dodá jídlu ten správný šmrnc.
Ingredience:
- 500 g suché sushi rýže (po uvaření bude mít 1, 2 kg)
- zelenina – mrkev, okurka, papriky tří barev, jarní cibulka, kukuřičky, řepu i vařenou, edamame fazolky, avokádo, mango, meloun
- 400 g uvařených krevet (pro variantu s krevetami)
- 400 g divokého lososa
- posypky
- houby shitake
- mirin
- sójová omáčka
- sezamový olej
- limetková šťáva
- arašídy
- mandle
- sezam

Postup:
- Namarinujte lososa v marinádě (2PL sójové omáčky, 2 PL mirinu, 1 PL sezamového oleje, šťáva z jedné limetky).
- Krevety uvařte – stačí jednu až dvě minuty.
- Edamame fazole povařte dvě minuty a vyloupejte (koupíte je v oddělení mraženého zboží).
- Oloupejte okurku, nakrájejte papriky na proužky a další zeleninu na různé tvary.
- Uvařte rýži podle návodu.
- Připravte dresink ze 2 PL sójové omáčky, 2 PL mirinu, a 1PL seznamového oleje.
- Kompletujte misky podle vaší chuti. Naspod se dává vždy cca 1/3 rýže, poté zelenina, losos, bylinky, posypky.