I z obyčejné polévky se dá přidáním několika surovin připravit polévka skvostná. Vybírejte, kombinujte, experimentujte. A třeba každý týden můžete připravit polévku ozvláštněnou něčím jiným.
TYHLE IGREDIENCE VYLEPŠÍ VAŠI POLÉVKU:
1. SMAŽENÁ JARNÍ CIBULKA
Rajčatovou nebo celerovou polévku dozdobte jarní cibulkou nakrájenou na nudličky, kterou osmahnete na másle.
2. CIBULOVÉ KROUŽKY
Kuchyňskou cibuli nakrájejte na kolečka a osmahněte na másle nebo na olivovém oleji. Použijte do celerové polévky.
3. SUŠENÁ RAJČATA
Pokud se vám každoročně na zahrádce urodí hodně rajčat, jednou z možností, jak je zpracovat, je pomalu je usušit v troubě. Sušená rajčata se pak hodí jako doplněk salátů, polévek, například rajčatové nebo cuketové, paprikové. Nebo můžete sušená rajčata jíst jenom tak, pokapaná olivovým olejem.
4. BYLINKY
Hodí se téměř do každé polévky. Nejlepší jsou čerstvé. I když nemáte zahrádku, můžete si bylinky vypěstovat doma za oknem. Vhodné jsou petržel, bazalka, oregano, majoránka.
5. OŘECHY
Do polévek jsou nejvhodnější klasické vlašské ořechy, ale i lískové nebo para ořechy. Ořechy před přidáním do polévky nejprve na sucho opražte na pánvi.
6. KLOBÁSA
Klobása, nejlépe pikantní, kterou lehce na sucho opečete na pánvi, zvýrazní chuť hlavně rajčatových polévek.
7. ANGLICKÁ SLANINA
Také slanina opečená na sucho na pánvičce krásně provoní zeleninové polévky.
8. KUŘECÍ MASO
Hodí se do jakékoli zeleninové polévky.
9. LOSOS
Kousky lososa dodají exkluzivitu vaší brokolicové nebo špenátové polévce.
10. KRUTONY
Krutony z chleba nebo rohlíků či housek opečené na másle za přidání nasekaných bylinek se hodí téměř do každé polévky.