Asijskou kuchyň v České republice uvidíte téměř na každém rohu. I v menších městech jistě naleznete restauraci, která se zabývá asijskou kuchyní. Pokud nevíte, jaká jídla do tradiční asijské kuchyně patří, pak vás s jedním z nich seznámíme. Jde o pokrm, který nese název jarních závitků. Jarní závitky si však můžete snadno připravit i u vás doma, a právě s tím vám poradíme.
Příprava jarních závitků
Na jarní závitky budete potřebovat 100 g tenkých rýžových nudlí, 16 ks rýžového papíru, 2 ks mrkve, 2 ks avokada, polovinu okurky, koriandr, ledový salát a 500 již uvařených krevet. K jarním závitkům si můžete udělat také vlastní omácku. U té se neobejdete bez thajského chill, jarní cibulky, černého sezanmu, hnědého cukru, sojové omáčky (3 lžíce), převařené vody (3 lžíce a sezamového oleje (1 lžičku). Nyní se pustíme do přípravy chutného asijského pokrmu. Jako první přelijeme rýžové nudle vařící vodou. Bez tohoto kroku v žádném případě nepokračujte s přípravou pokrmu.
Dále nakrájíme zeleninu i ledový salát. Poté scedíme změklé nudle. V této fázi si vezmeme talíř, do kterého následně nalijeme vařící vodu. Vezmeme si rýžový papír a protáhneme jej ve vařící vodě. Jakmile rýžový papír protáhnete vařící vodou, položíme si ho na desku nebo prkýnko. Rýžový papír začneme plnit zeleninou, nudlemi a krevetami. Po dokončení procesu papír přehneme a zarolujeme. Tím nám vzniknou jarní závitky. Jarní závitky jsou již dokončeny. Je dobré ovšem dokončit recept i včetně omáčky. Jak tedy připravit omáčku?

Příprava omáčky na jarní závitky
Opět si vezměte talíř nebo misku a ingredience, které potřebujete na omáčky smíchejte. Nezáleží na tom, v jakém pořadí ingredience umístíte na talíř nebo do misky. Důležitý je proces míchání. Jakmile omáčku zamícháte, můžete ji vyzkoušet. Pokud je chuť slabá či naopak silná, lze ji dle svého uvážení dosladit. Na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku a sezam a začneme podávat společně s jarními závitky.