Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s největší pravděpodobností ocení především muži. Neznamená to ovšem, že se jedná o jídlo, jež je určeno jen pro ně. Jestliže si chce dopřát tuto pochoutku i váš protějšek, rozhodně mu v tom nebraňte. Pojďme se podívat na to, jaké suroviny jsou k tomuto receptu zapotřebí. Následně se pustíme do samotné přípravy.
Co je potřeba na bramborové knedlíky plněné uzeným masem?
Ze surovin si připravte dětskou krupičku, přibližně asi 100 g. Dále pak 1x vejce, hladkou mouku, sůl, 300 g uzené krkovice, 800 g brambor a hrubou mouku. V první řadě je zapotřebí uvařit brambory. Ty nechte vařit až do chvíle, kdy budou úplně měkké. Rozhodně je neloupejte a nechte je vařit společně se slupkou. Nyní si připravte hrnec s vodou a do něho ponořte uzené maso. Ve vodě by mělo být přibližně 20 minut. Následně jej vyndejte. Jakmile ho vyndáte, nakrájejte uzené maso na kostičky. Uvařené brambory můžete až teprve teď začít loupat. Vezměte si jemné struhadlo a brambory nastrouhejte.
Do misky, kde máte nastrouhané brambory přidejte také mouku, krupičku a vyklepnuté vejce. Osolte dle svých chutí. Po přidání všech ingrediencí, včetně soli udělejte nelepivé těsto. To provedete nejlépe rukama. V této fázi rozdělíme těsto na 4 díly. Přendáme na vál a opatrně rozvalíme. Musí nám vzniknout plát o výšce přibližně 0,75 cm. Poté rozdělíme na několik čtverců s hranou asi kolem 7 až 8 cm. Hrnec je potřeba napustit minimálně 4 litry vody. Do vody rovněž přidejte sůl. Proč je zapotřebí tolik vody? Knedlíky tak nemají šanci zřídnout. Vodu v hrnci přiveďte k varu. Do připravených čtverců přidejte podle svého uvážení uzené maso. Rozhodně to s množstvím nepřehánějte.
Jak pokračovat s receptem dále?
Teď je to spíše o hraní. Je potřeba udělat z připravených čtverců knedlíky pomocí tvarování v rukou. Jakmile toho docílíte, začněte je skladovat na tácek. Poté, co máte připravený poslední knedlík je můžete pomalu přesouvat do hrnce s vroucí vodou. Je nutné je ze začátku hlídat, aby se nepřilepili ke dnu hrnce. To provede například vařečkou. Knedlíky vařte maximálně 15 minut. Po vyndání knedlíků je propíchněte vidličkou a připravte ke konzumaci.