V holandské omáčce by nemělo chybět především máslo a žloutky. Pokud se pustíte do přípravy tohoto receptu, pak je dobré se důkladně zaměřit nejenom na samotný recept, ale i ingredience. Rozhodně není dobré vynechat ani jedinou ingredienci. Jestliže jednu z ingrediencí doma nemáte, vyrazte do obchodu na nákup.
Ingredience a příprava holandské omáčky
Jaké ingredience je potřeba si připravit na holandskou omáčku? Pokud nevíte, jaké ingredience si máte připravit, nezoufejte. Právě se seznamem ingrediencí vám pomůžeme. Připravte si v první řadě 100 g másla, 4 žloutky, pepř mletý, cayenský pepř, lžíci citronové šťávy a sůl. Ta je potřebná k dochucení pokrmu. Sůl každý používá dle svého uvážení. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se přesunout k přípravě pokrmu. Kde začít s přípravou holandské omáčky? Vezměte si misku a do ní nechte vyšlehat žloutky s citronovou šťávou.
Šlehání by mělo trvat do doby, než se hmota zvětší, a to na dvojnásobné množství. Po dokončení procesu vezměte misku a položte ji na hrnec, ve kterém se nachází horká voda. Voda by se rozhodně neměla vařit. Je dobré ji udržovat u bodu varu. Také je důležité, aby miska se nedotýkala vody. Šlehejte dál a při stálém šlehání přidejte do vajec rozpuštěné máslo. Opět vyčkejte se šleháním do fáze, kdy se hmota nezdvojnásobí. Kromě toho by hmota měla zhoustnout. Jakmile budete mít proces dokončený, pak se můžete přesunout k poslední částí přípravy.
Jak dokončit holandskou omáčku?
Následně lze misku sundat z ohně a dochutit pomocí pepře a soli. Holandskou omáčku máte již dokončenou a plně připravenou k servírování. Přejeme vám dobrou chuť. Uvidíte, že vám holandská omáčka zachutná.