Je to slast, když ráno vstanete a na stole už čekají právě připravené čerstvé vafle. Báječné chutnají obzvlášť v létě v kombinaci s čerstvým ovocem. V zimě zase můžete použít rozmrazené ovoce, které v kastrůlku trochu ohřejete.
Ingredience:
- 220 g hladké mouky
- 280 ml mléka
- 2 vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 lžíci cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- krupicový cukr
- špetka soli
Postup:
- Smíchejte mouku s kypřicím práškem. Potom přidejte sůl a cukr, promíchejte.
- V další misce smíchejte mléko s máslem. Spojte obě směsi dohromady a nechte odpočinout.
- Potřete olejem rozehřátý vaflovač, vlijte těsto a upečte dozlatova.