Čevabčiči je jídlo pocházející z Turecka. Dnes si toto jídlo může člověk dopřát po celém světě, a to na několik způsobů. Pokud si budete chtít dopřát čevabčiči, poradíme vám, jak udělat recept svépomocí, bez toho, aniž byste museli jít do nejbližší restaurace. Připravte si doma čevabčiči s brambory a udělejte si chutný a vynikající oběd pro sebe i svou rodinu.
Příprava čevabčiči
Jaké ingredience jsou zapotřebí k přípravě čevabčiči? Pokud si budete chtít dopřát vynikající a chutné čevabčiči, zaměřte se jako první na potřebné ingredience. Ty jsou pro chutný recept základem. Bez nich by to zkrátka nešlo. Teprve poté se můžete přesunout k přípravě chutného pokrmu. Na přípravu čevabčiči budete potřebovat 500 g mletého masa. Maso by mělo být mix, a to vepřového a hovězího. Dále si připravte mletý pepř a sůl, a to podle své chuti a uvážení. Zapomenout nesmíte také na 2,5 g sladké mleté papriky, 75 g cibule do masové směsi a 65 g tuku, který se poté opeče.
Cibuli lze ještě zdvojnásobit. Druhou část cibule pak následně budete servírovat přímo s pokrmem. To platí i o hořčici. I tu si můžete k pokrmu připravit. Nyní se ale podíváme na přípravu receptu. Jako první smícháme mleté maso se solí a pepřem. Množství soli a pepře bude záviset na vás. Následně také přidáme mletou sladkou papriku. 70 g cibule nakrájíme najemno a rovněž vložíme do hrnce nebo nádoby k ostatním surovinám, jež máme už připravené. Po dokončení tohoto kroku můžeme pokračovat dále. Jaké další kroky musíte pro dokončení receptu učinit?
Jak dokončit chutný recept na čevabčiči
Teď jste ve fázi, kdy máte připravenou masovou hmotu. Z té vytvoříme malé válečky. Tyto malé válečky budeme opékat dozlatova, a to v horkém tuku, který jsme si rovněž připravili. Čevabčiči podáváme trochu přelité. Přelijeme je trochou vypečeného tuku. Podávat můžeme s nakrájenou cibulí a hořčicí, jak jsme již uvedli v předchozích odstavcích. Ideální přílohou je například chléb nebo brambory.