V čínských restauracích si palačinky můžete objednat jako přílohu ke kachně nebo s oblohou v podobě pórku a cibule. Ty pravé čínské jsou velice tence vyválené. Připravte si je i vy doma a zkuste je místo brambor nebo knedlíků. Vaše strávníky tím určitě patřičně překvapíte!
TIP: Palačinky opékejte vždy dvě na sobě. Jedině tak zůstanou hezky vláčné. Oddělujte je od sebe ještě za tepla.
SUROVINY:
270 g hladké mouky
180 ml vroucí vody
1 lžíce sezamového oleje
Mouku nasypte na vál a udělejte do ní důlek. Do něj vlijte vroucí vodu, opatrně promíchejte a nechte odpočinout. Až voda vychladne, hněťte na pomoučněném vále do té doby, než bude těsto zcela hladké. Utěrkou přikryté těsto nechte odpočívat 20 minut. Z těsta oddělte 10 stejných dílků. Ty vyválejte na tenké placky, přikryjte vlhkou utěrkou. Vždy jedno kolečko potřete sezamovým olejem, přiklopte ho druhým kolečkem. Takto spojené palačinky vkládejte do velmi rozpálené ploché pánve mírně potřené olejem. Z každé strany smažte cca 20 vteřin. Palačinky od sebe oddělte když jsou ještě teplé.
Připravte si doma také: