Mexická kuchyně je u nás stále populárnější a mnohá mexická jídla už v našich podmínkách zdomácněla, jako například nachos se salsou. Velmi oblíbené jsou také tortilly, ať už ve formě zapečených quesadillas nebo plněné masem nebo rybou, sýrem a dalšími ingrediencemi. My vám dnes poradíme, jak si sami doma připravíte klasické mexické tortilly.
TIP: Před tím, než do mouky přidáte vodu, dobře do ní zapracujte sádlo.
SUROVINY:
180 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
2 velké lžíce sádla
5 – 6 lžic vody
POSTUP:
Ve větší misce promíchejte mouku se solí. Do směsi důkladně vmíchejte sádlo. Poté přidejte vodu. Těsto je hotové, až bude zcela hladké. Těsto rozdělte na šest dílků. Přikryjte ho utěrkou a nechte ho půl hodiny odpočinout. Poté z jednotlivých kousků těsta vyválejte tenké placky. Po jedné je opékejte 30 vteřin z každé strany. Tortilly poklaďte podle chuti náplní, zarolujte je a hned podávejte.
PŘIPRAVTE SI QUESADILLU S DOMÁCÍ SALSOU