Lívance milují všichni. Ať už se jedná o dospělé osoby nebo děti. Jakmile je řeč o lívancích, okamžitě se na ně lidem sbíhají sliny. Pokud si chcete doma lívance připravit, neobejdete se bez našeho receptu. Ten vám pomůže připravit chutné lívance, které si zamiluje celá vaše rodina. Pojďte s námi nahlédnout do sladkého světa a připravte si tento chutný pokrm.
Lívance
Do přípravy lívanců se můžete pustit po nákupu potřebných surovin. Jestliže nemáte s přípravou tohoto pokrmu žádné předchozí zkušenosti a nevíte, jaké ingredience je zapotřebí koupit, pak si prostudujte náš seznam. Poradíme vám, bez jakých surovin se recept v žádném případě neobejde. K přípravě lívanců jsou tedy zapotřebí tyto ingredience: 2 lžíce cukru, 3 lžíce oleje, sůl, 1 vejce, 250 ml mléka, 125 g hladké mouky a kypřící prášek do pečiva. Jakmile máte nákup hotov, můžete se pustit do přípravy této delikatesy.
V první řadě musíte smíchat cukr, sůl, kypřící prášek a mouku. Míchání by mělo být důkladné, aby vám z výše uvedených surovin vznikla směs. Po dokončení prvního kroku si připravte vejce. To přidáme do připravené směsi. Dále si vezmeme olej a rovněž jej přilijeme do směsi. V neposlední řadě si připravíme mléko. Tady musíte být opatrní. Mléko se musí pomalu přilévat. Zároveň je důležité se věnovat šlehání pomocí metličky. Rozhodně mléko nelijte do směsi ve větších dávkách. Opravdu dodržujte pomalé přilévání.
Dokončovací práce aneb vychutnejte si lívance
Mléko se musí přilévat pomalu z toho důvodu, aby těsto nebylo řídké. Následně lívance smažíme. I tady buďte obezřetní. Lívance musí být zbarvené dozlatova. Jedině tak získají tu správnou strukturu i chuť. Lívance se dají smažit jak na oleji, tak na másle. Záležet tak bude na vás, jaké z výše uvedených surovin dáte přednost. Lívance lze podávat s nutellou, marmeládou nebo smetanou. Na škodu není ani javorový sirup. Ten se často používá ve Spojených státech amerických. Opět je to o tom, jaké máte chutě.