Máte chuť na tykvovou polévku s kaki? Pokud dáváte v zimním období přednost polévkám, jste tady správně. Tykvová polévka s kaki je jedním z pokrmů, který nepatří mezi příliš složité a zároveň vás dokáže příjemně zasytit. Mimo jiné je tykvová polévka s kaki velice chutným a povedeným pokrmem. Pochopitelně se musíte držet nejenom správných ingrediencí, ale také samotného receptu.
Tykvová polévka s kaki
Prozradíme vám ingredience, jež by vám měly vyjít přibližně na 4 porce této polévky. Samozřejmě ne každý si dává stejnou porci, a tak se může stát, že získáte buď to méně nebo naopak více porcí. To už bude záležet na množství polévky v jednom talíři. Nyní se pojďme společně podívat na potřebné ingredience. K přípravě této polévky budete potřebovat 2 kaki, cibuli, 250 ml smetany, lžičku másla, lžičku zázvoru, lžičku kurkumy, lžíci mleté papriky, 500 g tykve, sůl, pepř a lístečky bazalky. Bazalka slouží pro ozdobení pokrmu. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy pokrmu.
Nakrájejte cibuli a následně ji nechejte orestovat na oleji. Poté přidáme na kostky nakrájenou tykev a zalijeme vodou. Podle své chuti osolíme a necháme takto vařit přibližně po dobu 5 minut. Nyní nakrájíme na kostky kaki. Nakrájené kaki si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu je potřeba ještě více nakrájet. Jinými slovy z nich udělat menší kostičky. Tato polovina bude sloužit pro ozdobení. Druhou polovinu přidáme k tykvi a necháme vařit dalších 10 minut. V této fázi necháme rozmixovat zeleninu. Blížíme se ke konci přípravy tohoto chutného pokrmu.
Dokončujeme tykvovou polévku s kaki
Po rozmixování zeleniny dochutíme polévku paprikou, zázvorem, kořením a kurkumou. Dochucené necháme povařit po dobu 5 minut. Jakmile uplyne tato doba, nalijeme smetanu a přidáme máslo. Takto necháme projít varem. Polévka je již hotová a můžete začít servírovat. Ozdobit ji lze například pomocí lístečku bazalky.