Kdo by neměl rád klasický hospodský vepřový guláš. Pokud chodíte rádi do hospody, protože si objednáváte pravidelně guláš, pak je dobré vám prozradit recept, abyste si jej mohli připravit bez větších problému i svépomocí, a to v domácím prostředí. Uvidíte, že vám následně tento vepřový guláš bude chutnat o to více. Pojďme se na to společně podívat.
Vepřový guláš
Není pochyb o tom, že se žádný recept neobejde bez těch správných ingrediencí. Mezi tyto ingredience patří například sůl, 2 stroužky česneku, lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, majoránka, pepř mletý, kmín, 600 g vepřové pleci bez kosti, 3 lžíčky mleté papriky a 2 ks cibule. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do přípravy vepřového guláše. Uvidíte, že vám tento vepřový guláš zachutná a že si jej budete chtít poté připravovat i u sebe doma. Pomoíc výše uvedených ingrediencí si připravíte takový guláš, o kterém se vám bude jen snít.
V první řadě oloupeme cibuli, jež nakrájíme nadrobno a poté necháme osmahnout do růžova. K cibuli přidáme papriku a přidáme očištěné a nakrájené maso. Maso necháme chvíli orestovat. Dále přidáme také kmín a sůl, a to podle svého uvážení. Takto podlijeme horkou vodou a necháme chvíli podusit. V momentě, kdy je maso měkké, necháme jej zapřášit moukou. Následně osmahneme. V dalším kroku přidáme trochu vody a utřeme česnekem. Blížíme se pomalu ke konci, co se týče přípravy vepřového guláše.
Dokončující práce
Maso vyjmeme a omáčku musíme rozšlehat. Po rozšlehání přidáme znovu maso a necháme dusit doměkka. Po dokončení guláše jej lze dochutit, a to majoránkou a houskovými knedlíky. Jde o recept na poctivý vepřový hospodský guláš, jež vám bezesporu zachutná. Připravte si ho i u sebe doma a uvidíte, že si jej budete chtít neustále připravovat.