Držte se těchto rad a koření a nasbírané bylinky si vychutnáte na maximum i po delší době:
- málokdo ví, že obaly ve kterých se koření prodává, nejsou ideální na dlouhodobé domácí skladování koření (netěsní a může do nich vniknout vlhkost)
- když koření koupíte na váhu v papíru, platí pro něj stejná pravidla jako pro obal kupovaný v obchodě. Netěsní, navlhne, neudrží aroma koření
- na koření se prodávají speciální skleničky, ty ale mají tu nevýhodu, že jsou průhledné
- nejlepší na uchovávání koření jsou neprůhledné skleničky, musí dobře těsnit
- kupujte raději celé koření než mleté. Namleté vydrží kolem roku, celé až 5 let.
- ke koření si kupte hmoždíř a celé koření v něm rozmělněte až těsně před použitím
- kořenky si můžete vyrobit sami doma. Povrch skleniček od jogurtů natřete tmavou barvou. Kontrastní barvou navrch namalujte koření, které do skleničky dáte nebo pokud nejste zdatní malíři, název napište speciální fixou.