Skvělý nápad, jak využít zeleninu a suroviny, které vám zůstaly doma – to je quesadilla plněná sýrem a grilovanými paprikami s domácí rajčatovou salzou. Zkuste tuto lehkou, bezmasou variantu plněných toril a navíc hotovo máte za chvilku!
Ingredience
- 2 pšeničné tortily
- 200 g sýra typu gouda
- 4 sušené ancho papriky
- 5 větších rajčat
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- ½ limetky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička pokrájených lístků koriandru
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. V hrnci rozehřejte lžíci sádla. Z ancho paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na větší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
2. K rozehřátému sádlu dejte restovat ancho papriky na 2 minuty. Pak papriky vyndejte a dejte orestovat cibuli a česnek na 2 minuty. Přidejte rajčata a restujte 2 minuty. Do hrnce vraťte ancho papriky, přidejte špetku soli, zamíchejte, přiklopte pokličkou a nechte 10 minut vařit. Pak promíchejte, přidejte půl skleničky vody, vše přelijte do mixéru a rozmixujte na hladkou směs.
3. Omyjte barevné papriky a nakrájejte je na větší kousky. Osolte je a pokapejte šťávou z limetky. Dejte je restovat na pánev na mírný plamen na cca 10 minut, otáčejte je a hlídejte.
4. Pšeničné tortily dejte opéci nasucho na pánev z obou stran. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Opečenou tortilu naplňte strouhaným sýrem a opečenými paprikami. Přeložte napůl a dejte na pánev ještě rychle opéci z obou stran. Podávejte na talíř, překrojte je na 3 kousky, pospypte pokrájenými lístky koriandru a servírujte s mističkou salsy.