Rádi zkoušíme různé vychytávky při vaření a vždy nás velmi těší, když nějaká zafunguje. To ji pak hned exkluzivně sdílíme se čtenáři imnam.cz!
Ty nejskvělejší bramboráky
Aby byly bramboráky ještě lahodnější, přidejte do nich trochu strouhanky. Ale pozor! Nesmí to být stará usušená strouhanka. Nastrouhejte na ni čerstvé rohlíky. I když to nepůjde zrovna nejlépe, zaručujeme, že se vám vynaložená námaha vynahradí na chuti.
Jak zachránit příliš ostrou omáčku?
Utrhla se vám ruka s pálivou papričkou? Potom do omáčky přimíchejte trochu smetany. Můžete dát také povařit nastrouhanou mrkev a pak ji do omáčky vmíchat. Ta do sebe natáhne přílišnou ostrost.
Čerstvý česnek i po několika měsících
Kazí se vám doma česnek a nevíte, co s tím? Oloupejte jednotlivé stroužky a dejte je do vyvařené uzavíratelné sklenice. Česnek přelijte olivovým olejem tak, aby nevykukoval nad hladinu a zavíčkujte.
Jak udělat majonézu light?
Pokud nemáte při ruce bílý jogurt, abyste trochu odlehčili majonézu, přilijte do ní trochu sodovky. Její chuť to neovlivní.
Vadí vám cibulový odér?
Chcete použít cibuli za syrova, ale rádi byste zmírnili její typickou vůni? Nakrájejte ji podle potřeby a namočte ji na hodinu do studené vody. Před použitím ji přeceďte přes cedník a nechte uschnout na utěrce. Po tomto jednoduchém kroku nebude cibule tolik cítit.