Rafaelo kuličky jsou vhodné nejenom na Vánoční talíř jako cukroví, ale připravit si je můžete i během kalendářního roku. Jejich chuť se podobá originálnímu receptu. Jde o nepečené rafaelo kuličky, jejichž příprava vám nezabere ani 60 minut vašeho času. Kromě toho je zvládne připravit i úplný začátečník. Pojďme se společně podívat na přípravu Rafaelo kuliček.
Rafaelo kuličky jako nepečený dezert
Obrovská výhoda tohoto receptu nespočívá jen v tom, že ho dokážete připravit za pár desítek minut. Vy jej dokážete připravit za takový čas pomocí pár ingrediencí. Přesněji řečeno jde o 4 hlavní suroviny, které budete potřebovat k tomu, abyste docílili chutných rafaelo kuliček. Jaké to jsou? Jako první si připravte 1 plechovku salko, 200 g kokosové moučky. Použít lze ovšem i najemno nastrouhaný kokos. Dále pak nezapomeňte na 150 g loupaných mandlí a 100 g strouhaného kokosu na obalení. Jak sami můžete vidět, skutečně se jedná o pouhé 4 ingredience.
Jak nyní postupovat v přípravě tohoto receptu? Sami následně můžete vyhodnotit nejenom rychlost přípravy, ale i jednoduchost. Rafaelo kuličky vás tak vyjdou na pár korun, oproti těm, které si lidé často kupují v obchodech. Vezměte si mísu a do ní nalijte kondenzované mléko. Poté přisypeme jemné strouhaný nebo mletý kokos a směs takto zpracujeme. V další fázi přikryjeme připravenou směs potravinářskou fólií a necháme chladit po dobu asi 60 minut do lednice. Čeká vás poslední krok. Po zhotovení tohoto kroku si už budete vychutnávat rafaelo kuličky.
Jak dokončit tento dezert?
Kokos sloužící k obalení vložíme do menší misky. Pomocí lžičky budeme odebírat kousky vychlazené kokosové hmoty a doprostřed umístíme mandli. Následně v dlaních vytvarujeme kuličku, kterou obalíme. Servírovat můžete v papírových košíčcích. Na závěr vám přejeme dobrou chuť. Pevně věříme, že si tyto rafaelo kuličky vychutnáte na maximum.