Pokud jste milovníkem polévek a nemůžete bez nich být, pak je tento recept určen zejména pro vás. Seznámíme vás s receptem na polévku, kterou si s největší pravděpodobností příliš často nepřipravujete. Někteří z vás tuto polévku možná ani nezná. Jiní zase neměli odvahu tuto polévku připravit. Ať už je váš důvod jakýkoliv, je nejvyšší čas zaměřit se na rajčatovou polévku.
Připravte si rajčatovou polévku
Pokud si připravíte rajčatovou polévku, určitě toho nebudete litovat. Suroviny, které budete na rajčatovou polévku potřebovat má většina z vás doma. Nejspíš tedy nebudete mít důvod navštěvovat supermarket, protože by vám některá z níže uvedených surovin chyběla. Jestliže se bez návštěvy supermarketu neobejdete, věřte nám, že příprava této polévky stojí za to. Co tedy budete potřebovat? Připravte si olivový olej, česnek (2 stroužky), cibuli (1 ks), rajčata (400 g), zeleninový vývar (500 ml), bobkový list (1 ks), sůl, bazalku, zakysanou smetanu a pepř.
Po přípravě výše uvedených surovin se můžete pustit do přípravy rajčatové polévky. Ingredience totiž máte připravené. Vezměte si hrnec a do něho nalijte trochu olivového oleje. Na něm následně zpěňte 1 cibuli a česnek. Nasekejte tyto suroviny najemno. Poté přidejte 400 g nakrájených a zároveň oloupaných rajčat. Po přidání rajčat přidejte také 500 ml zeleninového vývaru, bobkový list, sůl a pepř. Sůl a pepř přidejte dle svého uvážení a chuti. Takto nechte vařit přibližně na dobu 15 minut. Po uplynutí 15 minut vyndejte z polévky bobkový list.
Blížíme se ke konci
Nyní vám už zbývá jen pár kroků. Po vyndání bobkového listu polévku rozmixujte. Poté přidejte pár sekaných lístků bazalky a promíchejte. Na závěr můžete servírovat, a to například s pečivem. Pro ozdobu můžete přidat lžící zakysané smetany. Jaké pečivo k polévce budete servírovat záleží na vás. Ideálně sáhněte po sýrových toustech nebo jiném ochuceném pečivu.