Japonský vydatný, silný nudlový vývar si dejte, pokud potřebujete posilnit, zvednout náladu, zahřát nebo když máte chuť na vydatné jídlo plné chutí a vůní. Typické suroviny, které se na přípravu Ramenu používají, jsou maso, vejce, houby, mořské řasy, miso, sójová omáčka, atd. Vyberte si z pestré palety chutí to, na co máte zrovna chuť.
Ingredience (na hrnec 3 l):
- 1 kg bůčku
- 300 g hovězího předního
- 1 kuřecí stehno
- houby Shitake
- vejce
- sezam
- sójová omáčka
- koření pěti vůní
- ramen nudle
- nori řasa
- jarní cibulka
- 2 palice česneku
- 1 palec zázvoru
- olej
- cukr
- sůl
Postup:
- Do pekáčku rozložte maso, morkovou kost, cibuli, zázvor. Pečte při 180 °C 30 minut.
- Potom maso vložte do hrnce s vodou nebo vývarem, přidejte houby, koření pěti vůní, mirin a dejte vařit. Dochuťte podle chuti.
- Mezitím si nakrájejte jarní cibulku, připravte česneko-zázvorovou pastu, uvařte vejce.
- Nudle uvařte podle návodu těsně před podáváním. Vložte je na talíř, zalijte polévkou, ozdobte cibulkou, vejci, sezamem, nori řasou a podávejte.