Skořice má tu skvělou vlastnost, že zahřeje, zlepšuje trávení a také působí jako silný antioxidant. Je to tedy ideální surovina na chladné měsíce. My si dnes skořici vychutnáme ve spojení s s nadýchanými lívanci. Vyzkoušejte!
Ingredience na lívance:
- 400 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 650 ml mléka
- 30 g cukru
- 2 vejce
- sůl
Ingredience na máslo:
- 100 g másla pokojové teploty
- 1 lžička skořice
- 1 velká lžíce medu
Postup:
- Vyšlehejte máslo s medem a skořicí do jemné pěny.
- Mléko trochu ohřejte, do hrnku rozdrobte droždí, zalijte ho mlékem a pocukrujte. Přikryjte utěrkou a nechte kynout 10 minut.
- Smíchejte kvásek s moukou, vejci, cukrem, špetkou soli a mlékem. Nechte kynout zakryté na teplém místě 30 minut.
- Rozpalte pánev, poté větší vrstvu oleje a smažte lívance z obou stran. Na ještě teplé lívance namažte skořicovo-medové máslo.